Gecenin şu saati yapacağım ödevi düşünürken bunca insanın neden sosyal bilimler okuduğunu daha iyi anlıyorum.
Şu yüksek lisans işini düşünürken bölüm konusunda hep tereddütlerim oldu. Acaba sıkılacak mıyım? Acaba sevecek miyim? Şimdi bakıyorum da yıllarca boşuna mühendisliğin tozlu yollarında kendimi heba etmişim gibi geliyor. Akışkanlar mekaniği, reaksiyon kinetiği, teknik resim, ısı transferi, kütle denkliği, biyoteknoloji, mikrobiyoloji ve adını sayamadığım daha niceleri. Hepsi ayrı ayrı ömür törpüsüydü. Ama şimdi bakıyorum; tüketici davranışı, marka kararları, reklam yönetimi ... Mis ... Nasıl eğlenceli, nasıl güzel! Bu kadar iibf'linin bir bildiği varmış.
Bir yandan iş bulsam ne güzel olur. olabilir.
kesinlikle katılıyorum, mühendislik okuyp ardından tatlı tatlı sosyal bilimler master, doktora yapmak gibisi yok.
YanıtlaSilböyle ağır, yağlı, mideyi rahatsız eden bir yemeğin ardından soda içmek gibi ^^
Silbunu ben de iibf'den bir bölümde yandal yapmaya başlayınca fark ettim. her şey ne kadar eğlenceli öyle. ve ben aslında başarılı birçok insanın yanlış yönlendirilmelerle veya kalıplaşmış düşüncelerle kendini bulduğu sayısal alanından ziyade, sosyal bilimler insanıymışım, anladım. ne yazık ki biraz geç.
YanıtlaSilbir şeycik soruyum mu? peki öyle kolay oluyor mu lisans eğitiminin dışında bir alanda master'a doktora'ya kabul edilmek türkiye ya da yurtdışında?
çok zor olduğunu söylemem Türkiye için. ales ve ingilizce puanın iyiyse mülakatta çok da fazla zorlamıyorlar. teorik altyapın olmadığı için daha çok kişisel özelliklerinden yürüyorlar. ama tabi durum okuldan okula da değişiyor. mesela ytü'de başka bir mühendislik programına başvurmuştum.adamlar mülakat yerine yazılı sınav yaptılar. üstelik gayet mesleki bir sınav. haliyle sonuç hüsran oluyor başka bölüm mezunu olunca.
Sil