Perşembe, Mart 17, 2011

tv.


insanlar bayılıyor galiba itilip kakılmaya, aşağılanmaya. ve tabi bir grup insan da bu rezillikleri ağzı açık seyrediyor. medya patronları da bunu çok iyi biliyorlar ki gözümüze gözümüze sokuyorlar. masterchef isimli bir yemek yarışması başlamış. ben denk gelip izleyemedim henüz. lakin ısrarla fragmanlarına denk geliyorum. jüri üyeleri bir afra bir tafra halindeler. biri diyor vay efendim "ben bunun tatmak zorunda mıyım?". tatmak zorundasın la tabi. jürisin sen, işin bu. bir diğeri başlıyor "yapıcaksın, ediceksin. olmuyosa da oldurucaksın". orda yarışmacılardan biri ağlıyor. bir başkası daha da azarlıyor ağladı diye. yapımcılar da neyin ilgi çektiklerini çok iyi bildiklerinden tanıtımı bu karelerle yapıyorlar. bu nasıl salak saçma bir iştir? bir allahın kulu da çıkıp "höhöhöy, sen kimsin de insanlarla böyle konuşma hakkı buluyorsun kendinde" demiyor. yarışmacılar içlerinden ne küfürler ediyorlardır da, neyse. para var ya sonunda diyeceğim ama ne için olursa olsun katlanılmaz böyle rezilliğe.

yıllar önce kim gitsin isimli bir bilgi yarışması vardı. hatırlarsınız. orada da sunucu kadın yarışmacılara pisliklermiş gibi davranıyordu. çokça reyting yapmıştı tabi bu durumdan ötürü.

sonra ahmet çakar moda oldu bir dönem. ahmet çakar'la şansa bak mıydı adı, neydi? öyle bir şeyler. yarışmacılar soruları bilemedikleri takdirde ağzına geleni söylüyordu adam. o da pek bir sükse yapmıştı kendince.

hasılı kelam, ne çok seviyor insanoğlu azarlanmayı. ve ne çok seviyor aşağılanan birilerini izlemeyi. gerçi ilk kitle parayla doğru orantılı büyük ihtimal. her türlü şebekliğe katlanıyor insanlar üç kuruş için. ama ikinci kitle aman aman. bu tipler aklıma geldikçe kürk mantolu madonna'dan bir kısım gelir aklıma.

"nedense, hayatta bir müddet beraber yürüdüğümüz insanların başına bir felaket geldiğini, herhangi bir sıkıntıya düştüklerini görünce bu belaları kendi başımızdan savmış gibi ferahlık duyar ve o zavallılara, sanki bize de gelebilecek belaları kendi üstlerine çektikleri için, alaka ve merhamet göstermek isteriz"

galiba öyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

naber?