Pazar, Ocak 22, 2012

kuşburnu

naber?
&
ciddi anlamda hızlı konuşan insanlara karşı kin, nefret, öfke ve bilumum kötü duygular besliyorum. onlar bik bik bik konuştukça beynim deliniyor sanki. biri kafatasımı matkapla oyuyormuş gibi hissediyorum. bu ne acele yarabbi? kelimeler bu kadar güzelken onları daha çabuk harcamaya çalışmak gereksiz bir çaba. hoş, gerçi bu insanlar böyle konuşmak için çaba sarfediyorlar mı, yoksa içten gelen bir şey mi bu bilmiyorum ama kötü yani. frenleyin kendinizi azizim. çekmek zorunda mıyız biz?
&
bu insanlardan okulda vardı bir tane. asistanlardan. yemin ediyorum 1 saatlik ders bitmiyordu. öldürüyordu beni. bu dönem derslere girmediği için gayet mutluyken şimdi de başka bir tanesi kursta karşıma çıktı. öldürüyor beni. gözümü kapatıyorum. dinlememeye çalışıyorum. midem bulanıyor. dayanamıyorum.içime öküz oturdu adeta.
&
adam gibi kitap okumalara geri dönmenin de vakti geldi artık. final zamanı elimde olan muhteşem kitapları okumama kararı almıştım. zira araya boşluklar girince ya da kafada başka şeyler olunca yazık oluyor. hakkını veremiyorsun ne yazarın, ne yazılanların. hal böyle olunca ben de zamanında ucuz diye aldığım bestseller romanları okuyayım dedim. yani malum, kafa yormaya gerek yok. çerez gibi, film izler gibi okuyorsun. neyse işte hollanda isimli bir kitap almıştım geçenlerde. onu aldım elime. allahım! isimler bi garip, olaylar bi garip, bağdaştıramadığım bi ton luzumsuz luzumsuz şey. bıraktım bir kenara. dedim herhalde benim beynim yeterince dolu olduğu için böyle oldu, veremedim kendimi. neyse gittim pek çok kişinin beğendiği boksör böcek'i aldım. yok, bi 50 sayfa ancak okudum ama gitmiyor ve gideceğe de benzemiyor. onu da bıraktım bi kenara. altıüstü iki bestseller okuyup kafa dinleyecektim ama katlanamadım. bir kafka, bir sartre, bir dostoyevski okusam ancak bu kadar zorlanırdım heralde. sürekli boleyn kızı, ejderha dövmeli kız falan okuyanlara allah sabır versin.
&
şimdi canım barış bıçak'dan canım sinek ısırıklarının müellifi'ni okuyacağım.
&
yol uzun, memleket şartları çetin.
biz artık gidelim.
&

3 yorum:

  1. Aa okuyunca bu kitap hakkında yazar mısın biraz?
    Çok merak ettim. Ben de gidip alacağım. :)

    YanıtlaSil
  2. Sinek Isırıkları! Ben de bir ay önce okudum kitabı ve çok sevdim. Sonra Bizim Büyük Çaresizliğimiz'i okudum, onu daha da çok sevdim. ankara hikayeleri...

    YanıtlaSil
  3. elif;
    zaten barış bıçakçı hakkında bir şeyler yazmak ne zamandır aklımda. kitaptan da bahsederim.ama sen benim bahsetmemi bekleme, git al bir an önce :D

    alkım;
    benim şu ana kadar okuduğum barış bıçakçı kitapları içinde favorim bizim büyük çaresizliğimiz'dir. bahar da yine geliriz ve aramızdaki en kısa mesafe de okunasıdır.

    YanıtlaSil

naber?