Pazartesi, Şubat 14, 2011

disney's recess


disney'in teneffüs zili'ni çok özledim. aslında pek çok çizgi filmi özledim. ama onu bir başka. tj, spinelli, gretchen, gus, mikey, vince, ashley'ler, müdür yardımcısı bayan finster, müdür prickly, finster'in yancısı, yamyam kılıklı anaokulu çocukları, kazıcılar, karaborsacılar.

ilk atv'de yayınlanmıştı. ya da ben ilk atv'de görmüştüm onları. ilkokuldaydım sanırım. sabahın köründe kalkardım izleyebilmek için. ikinci izleyişim disney channel'da oldu. üniversiteye başladığım yıl. şimdi neden birileri yayınlamıyor anlamıyorum. life with louie'de yok şimdilerde. onu da istiyorum.

louie anderson : baba, avabayı duvduvuv musun? tuvalete gitmem gevek.
andy anderson : duramayız evlat! sık dişini. biz savaştayken çişimizi 4 gün tutardık.

bir ara kanal d'de sabahları 1-2 saat boyunca çizgi filmler yayınlanırdı peş peşe. jetgiller, ninja kaplumbağalar, bazen richie rich.

jetgiller'deki judy'nin dudak şeklindeki günlüğü hala aklımdadır ve hala sahip olmak istediğim şeylerin başında gelir. ninja kaplumbağalar'dan aklımda hiçbir sahne yok nedense şimdi. sadece jenerik. teenage mutant ninja turtles. tabi ilkokulda ingilizce sahibi olmadığımızdan arkadaşlar arasında abidik gubidik ninja tööörtıls, lapluplabala ninja töörtıls olarak söylerdik. ortaokulda öğrendik gerçeği. richie rich'ten malikanede para selinin yaşandığı bölüm aklımda. para kasası taşar ve malikanede para seli başlar. richie duruma kuul bir tavırla yaklaşır. sörf tahtasını kaptığı gibi paraların üzerinde sörfe başlar. yehhu !

tom ve jerry, tweety vs. ben pek sevmez. o konulara girmiyorum o nedenle. postuma burada son verirken hepinize benden teenage mutant ninja turtles.



2 yorum:

naber?